10 octombrie

Istorie de Succes Alianta-Vin

http://winemoldova.md/suc.php?id=49


Alianta-Vin este o întreprindere cu vechi traditii în vinificatie.Fondata în anul 1944, a fost reorganizata peste 50 de ani. Este amplasata în zona de centru a Republicii Moldova, în orasul Straseni, unde vechea îndeletnicire de crestere a strugurilor a ajuns a fi – arta plazmuirii vinurilor de calitate. Gratie unei griji sporite pentru calitatea strugurilor recoltati compania reuseste sa proceseze materia prima doar cu utilaje italiene de ultima generatie. Aceste utilaje exclud oxidarea strugurilor si a mustului în urma contactului cu aerul. Capacitatea de procesare este de pâna la 30 de tone de struguri pe ora.

Samuil Pic - Director General „Alianta-Vin”: „Cel mai important proces tehnologic în vinificatie este fermentarea vinului…. Pentru ca vinul este foarte vulnerabil la schimbarile bruste de temperatura, fermentarea acestuia în conditii bune este de o importanta vitala. Tocmai din acest motiv am apelat la suportul BEI si am aplicat pentru un împrumut prin intermediul programului „Filiera Vinului”. Aveam mare nevoie de un racitor si vase pentru fermentarea controlata a mustului.  Din acest motiv am contractat un credit de peste 500 mii euro”. 

Gratie investitiilor, procesul de fermentare are loc cu adaugarea levurilor de cultura pura la o temperatura controlata. Utilajul performant, cumparat cu suportul BEI, prin intermediul programului „Filiera Vinului„ permite controlarea temperaturii de fermentare la fiecare recipient. Astfel se mentine aroma unica a strugurilor si crearea unui vin de calitate, select. Întreprinderea produce si materie prima pentru vinurile spumante. Brandul „Chisinaul Vechi”, care apartine companiei „Alianta-Vin”, este unul de calitate si este exportat în mai multe tari: Ucraina, Bulgaria, Belarus, Kazahstan, Cehia, Rusia, tarile baltice. 

Desavârsirea vinurilor Alianta - Vin rezida din respectarea retetelor traditionale, utilizarea tehnologiilor inovationale, alegerea meticuloasa a ingredientelor, respectarea standardelor si controlul riguros al calitatii la toate etapele de producere. Asa se face adevaratul vin pentru oameni cu gusturi rafinate. 

Samuil Pic - Director General „Alianta-Vin” - „Noua gama a produselor vinariei este procesata din anul 2013, inclusiv si gratie suportului acordat în cadrul programului „Filiera Vinului”. Vinurile spumante „PIK” - alb, roz, rosu – brut, demisec, demidulce sunt produse din materie prima de calitate superioara, struguri de soiurile: Chardonnay, Feteasca si Aligoté.